Kinderen, rouwen
Kinderen en Jongeren

Kinderen en jongeren rouwen op een eigen manier.  Ik bied in mijn praktijk een gezellige en veilige plek. Daar werken we op een creatieve manier aan de moeilijke en  verdrietige ervaringen. Ik help hen zich uit te drukken met behulp van spel, tekenen, fantasie, knutselen, verhalen, muziek, foto’s, etc, passend bij het kind/ de jongere.

Ik merk dat aandacht wonderen doet. Ook het concreet maken van herinneringen en emoties helpt. Voorbeelden: een herinneringsboek, een mooi fotolijstje, een brief of lied, een potje boos.
 
Ook informatie blijkt belangrijk: het is fijn om te horen dat concentratieproblemen op school  bij het rouwen hoort, dat buikpijn vaak voorkomt en dat je je eindeloos moe kunt voelen. Ook blijken veel kinderen zich zorgen te maken over ziekte en ‘besmettelijkheid’ en over de gezondheid van mensen om hen heen.  Slecht slapen, angsten, nare gedachten, hoofdpijn, verlatingsangst, druk zijn of juist stil en terug getrokken, driftbuien, dwanghandelingen.....het kan allemaal bij rouwen horen. 
 
Veel kinderen voelen zich niet (meer) begrepen of voelen zich anders.  Soms wordt dat nog versterkt omdat kinderen en jongeren vaak later rouwen. De omgeving is vaak al weer  vergeten dat je vader, je zus, je opa, etc is doodgegaan. Ze vinden het raar dat je er ‘nog steeds’ mee bezig kunt zijn.....alsof je dat ooit zou kunnen vergeten.
 
Dus het helpt: erkennen, uiten en delen. Op jouw manier.
 
We werken meestal 8 tot 10 keer in sessies van een uur.  Na een 1
e gesprek met de ouder(s) komt het kind meestal alleen. Soms ook met broer of zus.
Ik vind het daarnaast ook belangrijk om af en toe met het hele gezin samen te werken. Kortom: we kijken wat nodig is.

 
Ook lotgenotencontact is mogelijk (zie
rouwgroep)
Naslagwerken
Dit boek geeft houvast om op een leuke manier aan rottige en moeilijke ervaringen in het leven van een kind te werken.
boek
Stel uw vraag
Zoekt u contact of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact met me op.
Stacks Image 147
Nuttige links
Hier vindt u enkele relevante links naar diverse websites. U kunt informatie vinden die betrekking heeft op rouwverwerking in 't algemeen.
Stacks Image 150
Hier vindt u alle links van de Annet Weijers website, die normaal gesproken op belangrijkheid zijn gesorteerd. Dit is een handig hulpmiddel voor u, onze bezoeker en de belangrijkste zoekmachines.
Voor een optimale weergave van onze website bevelen wij Google Chrome en/of Mozilla Firefox aan.