Cursus, lezing, workshop, ouderavond, coaching
 
Naast genoemde therapeutische activiteiten geef ik over het onderwerp verlies, rouw en afscheid lezingen, workshops, cursussen, scholing, coaching aan diverse doelgroepen (artsen, verpleegkundigen, hulpverleners, leerkrachten). Ook bied ik hulp aan scholen (klassen, teams) en geef ik ouderavonden.

Kinderen helpen bij verdriet om verlies
Wij kunnen als volwassenen kinderen niet behoeden voor pijn en verdriet in het leven. We kunnen ze wel helpen om met verdrietige dingen om te gaan. We kunnen pijn en verdriet delen.
 
Een geliefd persoon verliezen is enorm ingrijpend voor kinderen. Ze worstelen vaak alleen met hun verdriet en verwarring. Dat komt niet omdat ze hun verdriet niet willen delen, maar de volwassenen in hun omgeving weten vaak niet hoe ze kinderen kunnen helpen bij dit verdriet.
In een rouwproces heb je taken te doen; de zogenaamde rouwtaken. Makkelijk gezegd, maar moeilijker gedaan. Kinderen hebben weliswaar dezelfde rouwtaken te  doen, maar ze doen dat op een heel eigen wijze. We kunnen van kinderen niet verwachten dat ze het op een volwassen manier doen, maar wij, als volwassenen, kunnen wel (weer) leren kijken naar de kindmanieren.
 
Op deze  dag, ochtend, middag, avond krijgt u  inzicht in de wijzen waarop kinderen met hun verdriet omgaan. U leert welke aandachtspunten er zijn gedurende een rouwproces en u krijgt  per rouwtaak concrete werkvormen en technieken aangereikt waarmee u kinderen kunt helpen uitdrukking te geven aan hun gevoelens. U leert hoe u kinderen kunt uitnodigen hun ervaringen op hun eigen speciale manier uit te drukken.
Het is belangrijk dat u uw  eigen manier vindt om ruimte te scheppen voor het omgaan met verdriet op kindniveau: kinderen helpen het verdriet een plekje te geven in hun leven, zodat ze zelf verder kunnen groeien.
Ik zal methodieken bespreken en laten zien. Ik maak gebruik van allerlei symbolen, handpoppen, dieren, papier, kleur, etc. Zo zal ik laten zien dat je ’’op een leuke manier aan rottige dingen kan werken’’. Met deze woorden nodig ik kinderen uit in mijn praktijk en zo wil ik u ook uitnodigen voor deze cursus/workshop.
 
Het gaat erom dat we kinderen helpen verdriet een plekje te geven in hun leven.
Onzekerheden, verdriet, pijn, angst, verlies...ze horen bij het leven.
Naslagwerken
Dit boek geeft houvast om op een leuke manier aan rottige en moeilijke ervaringen in het leven van een kind te werken.
boek
Stel uw vraag
Zoekt u contact of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact met me op.
Stacks Image 380
Nuttige links
Hier vindt u enkele relevante links naar diverse websites. U kunt informatie vinden die betrekking heeft op rouwverwerking in 't algemeen.
Stacks Image 383
Hier vindt u alle links van de Annet Weijers website, die normaal gesproken op belangrijkheid zijn gesorteerd. Dit is een handig hulpmiddel voor u, onze bezoeker en de belangrijkste zoekmachines.
Voor een optimale weergave van onze website bevelen wij Google Chrome en/of Mozilla Firefox aan.